• Gratis verzending vanaf €50
  • Levering binnen 3 à 5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00

Arare theepot koper 0,8l

Arare theepot koper 0,8l

39,95 €
Op voorraad in: Brugge, Mechelen

Reserveer om vandaag af te halen, betalen hoeft pas in de winkel

Haal af in:
Kleur:
Zwart, koper
Inhoud:
0,8l
Geschikt voor:
Thee
Verpakt per:
1
Merk:
Tea classics cast iron

Omschrijving

Arare gietijzeren theepot met 0,80 liter inhoud. Deze  theepot is vanbinnen geëmailleerd en voorzien van een roestvrij stalen zeefje.

Gebruik

Gietijzer houdt de thee langer warm en gaat jaren mee. De pot mag gebruikt worden op alle vuren, zelfs ook op kachels als waterverdamper. De gebruiks- en onderhoudsvoorschriften zijn aanwezig in de doos.

Afhankelijk van het soort thee dat je zet, kunnen er na verloop van tijd bruine vlekken op de binnenzijde van de theepot zichtbaar worden. Dit is geen roestvorming, maar het zijn theepigmenten die zich vasthechten op de emaillelaag van de theepot. Bij vruchtentheesoorten zul je dit sneller zien, want hier zijn de pigmenten talrijk aanwezig. Deze pigmenten kun je met warm water en een zachte spons wegschuren zonder het gebruik van detergenten. We raden aan om dit sowieso regelmatig te doen, aangezien vruchtentheesoorten soms zuren bevatten en deze agressief kunnen inwerken op de emaillelaag.

De binnenrand van de theepot, onder het deksel en de filter, is wel een gevoelige plek voor roestvorming. De rand waar de deksel invalt is de overgang van de gietijzeren buitenkant naar de geëmailleerde binnenkant van de theepot. Deze overgang wordt handmatig gecoat na de productie. Door het continue plaatsen en weghalen van de deksel kan deze coating dunner worden en verdwijnen. Wanneer de theepot vervolgens wordt weggezet en niet droog is, kan roestvorming ontstaan. Zorg er dus altijd voor dat de pot droog is voordat deze wordt weggezet. Of zet deze weg zonder deksel erop.

Indien dit zich voordoet, kun je de roest met een zachte doek verwijderen en daarna de plek met een keuken- of olijfolie inwrijven. Om de olie echt in te bakken (impregneren), volstaat het de theepot een uurtje in de oven te plaatsen op 100°C. Daarna is deze plek weer beschermd tegen roest. Indien je bovenstaande regels in acht neemt, dan zal je vele jaren theegenot beleven aan deze theepot.

Reken op onzeservice
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Snelle levering
  • Vier echte winkels in België
  • Vriendelijke klantenondersteuning