• Gratis verzending vanaf €30
  • Snelle levering
  • Vier winkels
0 producten € 0,00
Blog: Een pannenkoek voor elk moment

Op 2 februari vieren we Maria-Lichtmis en daar hoort traditioneel een stapel heerlijke pannenkoeken met suiker of stroop bij!   Overal ter wereld hebben ze hun eigen versie van de pannenkoek.  Hoog tijd om ze te introduceren in onze eetcultuur en zo op elk moment te kunnen smullen van deze lekkernij!

Poffertjes: Een mini-pannenkoek die we kennen van onze Noorderburen uit Nederland.  Poffertjes worden in tegenstelling tot onze pannenkoek gedraaid voor ze gestold zijn.  Daardoor blijven ze heerlijk zacht vanbinnen.  Door het gebruik van gist in het deeg rijzen ze tot mooie bolletjes.  Ze worden in Nederland vooral per dozijn geserveerd met een klontje boter en poedersuiker.

Flensje: de Franse pannenkoek wordt heel dun gebakken en niet zozeer op zich gegeten maar meer verwerkt in desserts. De bekendste bereiding zijn de Crêpes Suzette waar de crêpe wordt geflambeerd met Grand Marnier en geserveerd met sinaasappelsaus.

Blini: deze Russische variant wordt traditioneel gemaakt van boekweitmeel.  Ze worden veelal hartig belegd of gevuld.

Pancake: deze ontbijtpannenkoeken zijn overgewaaid uit Amerika.  Ze hebben een diameter van 10cm en rijzen net als poffertjes door het gebruik van gist in het deeg.  Ze worden gemaakt met karnemelk in plaats van gewone koemelk.  De favoriete topping voor deze pancakes is de Mable Syrup, esdoornsiroop. 

W-EETJES:

Voor een plantaardige versie van pannenkoeken vervang je eieren door kikkererwtenmeel en melk door sojamelk!

Tot kooks!

#cookserveDeel je foto’s en verhalen met ons via de hashtag #cookserve