• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 à 5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
De perfecte steak

Ga jij vanavond ook barbecueën? Hoe grill je de perfecte steak?

Bereid de barbecue voor

Maak het rooster goed schoon anders blijft je steak plakken als je hem om moet draaien. Borstel het rooster met een staalborstel en verwijder de laatste roetresten met een doekje met olie. Je BBQ-rooster kan je het best schoonmaken terwijl deze nog heet is. Zorg voor een barbecue met 2 zones. Schuif alle gloeiende kolen aan 1 kant. Zo creëer je meerdere warmte zones en kan je je barbecue op meer manieren gebruiken.

Meten

Leg je steak, van 2,5 cm dik, aan de kant zonder kolen en laat garen tot een temperatuur van 45°. Gebruik hiervoor een digitale vleesthermometer. Zodra het vlees 45° meet mag het boven de hete kolen. Omdat het vlees nu warm en droog is zal het heel snel dicht schroeien en een mooie donkerbruine korst krijgen. Uiteindelijk haal je de steak van het rooster met een kerntemperatuur van 55°C. Laat de steak nagaren onder wat losse aluminium folie. Als je het vlees een paar minuten laat rusten dan zullen de spieren zich weer ontspannen. Op deze manier verdelen de sappen zich weer door de steak.

Serveren

Snijd de steak in dunne plakjes, strooi er zeezout en watpeper over.

Smakelijk!

Gerelateerde producten