• Gratis verzending vanaf €30
  • Snelle levering
  • Vier winkels
0 producten € 0,00
Food: Confituur!

Je eigen confituur maken is niet enkel heerlijk maar ook supermakkelijk.  En vooral je kan je favoriete combinaties maken die je niet in de winkel kan kopen!  Wij geven je alvast onze lekkerste combinaties met aardbeien.  De laatste zomeraardbeien zijn vaak wat kleiner, maar wel extra zoet en worden vaak ook aan een klein prijsje verkocht in de winkel.  Ideaal dus om wat heerlijke potjes confituur te maken voor deze winter.

Nodig:

1,5 kg aardbeien

750g suiker (idealiter confituursuiker of pec-plus)

2 citroenen

Bereiding:

Ontkroon de aarbeien en snij ze in 2 of vier naargelangs de grote.  Meng ze met het citroensap in een ruime kookpot (confituur komt heel erg op tijdens het koken, dus een pot die 4x het aardbeivolume is is geen overbodige luxe) en laat koken tot de aardbeien moes geworden zijn.  Voeg daarna de suiker toe en laat 3 minuten doorkoken (zonder deksel).  Daarna kan je de confituur mixen of met stukjes laten zoals je zelf verkiest.  De confituurpotjes steriliseer je door ze een minuutje in kokend water te leggen of in de stomer.  Vul de potjes met de warme confituur, sluit ze direct af en laat ze ondersteboven afkoelen.  Zo worden ze hermetisch afgesloten en kan je ze lang bewaren.  

Probeer zeker ook eens deze combinaties die heerlijk zijn met aardbeien:

  • Aardbeien en frambozen: zelfde gewicht aan fruit, naar eigen smaak kies je voor meer aardbeien of frambozen
  • Aardbeien en vijgen
  • Aardbeien en frambozen
  • Aardbeien en basilicum: 3 takjes basilicum toevoegen (enkel de blaadjes).  Als je de confituur niet wil mixen, versnipper hem dan op voorhand met een kruidenschaar

Gerelateerde producten

#cookserveDeel je foto’s en verhalen met ons via de hashtag #cookserve