• Gratis verzending vanaf €50
  • Levering binnen 3 à 5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Geroosterde miniwortels met harissa en granaatappelpitten

Geroosterde miniwortels met harissa en granaatappelpitten.

Ingrediënten

  • 800g lange,dunne jonge wortelen (of gewone wortelen,in lange smalle repen van 10cm op 1,5cm), geschraapt en steeltjes ingekort)
  • 60g granaatappelpitten (ca 1/2 granaatappel)
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels honing
  • 20g boter, gesmolten
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 10g korianderblaadjes, grof gesneden
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels rozenharissa
  • zout 3/4 theelepel of minder

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 210°C. Meng in een grote kom de komijn met de honing, harissa, boter, olijfolie en zout. Voeg de wortelen toe en wentel ze door het honingmengsel. Schik ze naast elkaar op een met bakpapier bedekte bakplaat, gebruik zo nodig 2 bakplaten. Rooster de jonge wortelen 12-14 minuten (of langer) tot ze bruin beginnen te worden en beetgaar zijn. Gebruik je gewone wortelen in reepjes dan adviseren we om de gaartijd te verlengen aan een lagere temperatuur: 180°C. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Meng vlak voor het opdienen de overige ingrediënten door de wortelen en dien op. Ze zijn het lekkerst op kamertemperatuur.

Tip: Voeg de granaatappelpitten de laatste 5 minuten erbij. Ze roosteren dan nog heel kort mee en de sappen komen vrij.

Smakelijk!
Bron: boek Ottolenghi simpel

Gerelateerde producten