Recept: bulgursalade met venkel en kerstomaatjes
INGREDIENTEN:
- 2 venkelknollen, gekuist
- 15-tal kleine trostomaatjes, gewassen
- 150 g bulgur of 1 zakje van Bosto
- Olijfolie, peper, zout
- Verse bieslook
AAN DE SLAG:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bovenste fijne takjes van de venkel en houd die apart.
- Versnij de rest van de venkel in grove stukken.
- Leg de stukken venkel op een ovenschaal.
- Besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Plaats ongeveer 30 min. in de oven. Roer in de helft eens om.
- Schik de kerstomaatjes tussen de venkel en plaats nog 10 min. in de oven.
- Gaar ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de schotel uit de oven.
- Roer de bulgur voorzichtig onder de venkel en kerstomaten.
- Doe dit terwijl de schotel nog warm is, zo mengen alle smaken zich goed.
- Laat de salade wat afkoelen en voeg dan de bieslook en venkeltakjes toe.
Tips:
- Bak er een stukje Halloumi bij of verkruimel er feta over.
- Is het slaatje te droog? Voeg dan nog wat olijfolie en eventueel wat citroensap toe.
- Dit slaatje kun je perfect op voorhand bereiden.
Met dank aan goodfoodgoodpeoplegoodtimes.com voor dit recept.