• Gratis verzending vanaf €30
  • Snelle levering
  • Vier winkels
0 producten € 0,00
Recept: bulgursalade met venkel en kerstomaatjes

INGREDIENTEN:


  • 2 venkelknollen, gekuist
  • 15-tal kleine trostomaatjes, gewassen
  • 150 g bulgur of 1 zakje van Bosto
  • Olijfolie, peper, zout
  • Verse bieslook

AAN DE SLAG:


  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de bovenste fijne takjes van de venkel en houd die apart.
  • Versnij de rest van de venkel in grove stukken.
  • Leg de stukken venkel op een ovenschaal.
  • Besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Plaats ongeveer 30 min. in de oven. Roer in de helft eens om.
  • Schik de kerstomaatjes tussen de venkel en plaats nog 10 min. in de oven.
  • Gaar ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de schotel uit de oven.
  • Roer de bulgur voorzichtig onder de venkel en kerstomaten.
  • Doe dit terwijl de schotel nog warm is, zo mengen alle smaken zich goed.
  • Laat de salade wat afkoelen en voeg dan de bieslook en venkeltakjes toe.

Tips:

- Bak er een stukje Halloumi bij of verkruimel er feta over.
- Is het slaatje te droog? Voeg dan nog wat olijfolie en eventueel wat citroensap toe.
- Dit slaatje kun je perfect op voorhand bereiden.

Met dank aan goodfoodgoodpeoplegoodtimes.com voor dit recept.

#cookserveDeel je foto’s en verhalen met ons via de hashtag #cookserve