• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 à 5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Recept: de leukste kerstkoekjes maak je zelf

Samen maak je de leukste kerstkoekjes.
Starten doe je met een basisrecept voor speculaaskoekjes.

Ingrediënten (voor 40 koekjes)

  • bloem 675 g
  • bakpoeder 2 tl
  • kandijsuiker 400 g
  • boter 175 g
  • ei 1
  • speculaaskruiden
  • 1 el zoutsnuifje

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten met 90 à 100 milliliter water (voor 40 koekjes) tot een soepel deeg. Laat dit afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg 0,5 cm dik uit. Steek of snij de vormpjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet de bakplaat 10 tot 15 minuten in de oven.

Voor het glazuur

  • poedersuiker 150 g
  • citroensap (enkele druppels)
  • voedingskleurstof van Silikomart (optioneel)

Bereidingswijze

  • Meng de poedersuiker met 2 eetlepels water en het citroensap tot een gladde massa. Verdeel over verschillende potjes: zo kun je verschillende kleuren maken.Voeg er een mespuntje kleurstof naar keuze aan toe (van Silikomart) en roer goed tot je een homogene kleur krijgt.
  • Vul een papieren spuitzakje met het glazuur, rol het dicht en knip een klein puntje af.
  • Versieren maar!

Smakelijk!

Bron: www.libelle-lekker.be