
Recept: de leukste kerstkoekjes maak je zelf
Samen maak je de leukste kerstkoekjes.
Starten doe je met een basisrecept voor speculaaskoekjes.
Ingrediënten (voor 40 koekjes)
- bloem 675 g
- bakpoeder 2 tl
- kandijsuiker 400 g
- boter 175 g
- ei 1
- speculaaskruiden
- 1 el zoutsnuifje
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten met 90 à 100 milliliter water (voor 40 koekjes) tot een soepel deeg. Laat dit afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg 0,5 cm dik uit. Steek of snij de vormpjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de bakplaat 10 tot 15 minuten in de oven.
Voor het glazuur
- poedersuiker 150 g
- citroensap (enkele druppels)
- voedingskleurstof van Silikomart (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng de poedersuiker met 2 eetlepels water en het citroensap tot een gladde massa. Verdeel over verschillende potjes: zo kun je verschillende kleuren maken.Voeg er een mespuntje kleurstof naar keuze aan toe (van Silikomart) en roer goed tot je een homogene kleur krijgt.
- Vul een papieren spuitzakje met het glazuur, rol het dicht en knip een klein puntje af.
- Versieren maar!
Smakelijk!
Bron: www.libelle-lekker.be