• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 à 5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Recept: Dumplings met kalfsvlees, peterselie, basilicum, bieslook en ketjap manis

Dumplings… such delicious things. Serveer met sojasaus, chilisaus, zoetzure saus, … whatever you like!

Recept voor 20 dumplings

INGREDIENTEN:

  • 200 gram kalfslapjes
  • 20 dumplingvellen
  • peterselie
  • bieslook
  • basilicum
  • ketjap manis
  • peper

AAN DE SLAG:

  • Snij de kalfslapjes in stukjes en doe ze in de hakmolen samen met de peterselie, de bieslook, de basilicum, een flinke scheut ketjap manis en wat peper.
  • Maal dit fijn tot een smeuïge massa. Dit is je vulling. Kies zelf hoeveel kruiden naargelang je smaak, gewoon aanvoelen wat jij lekker vindt.
  • Wrijf het randje van de dumplingvellen in met een beetje water.
  • Leg in het midden één theelepel vulling en vouw toe. Druk de zijkanten goed aan. Herhaal dit proces voor de overige.
  • Verhit een kookpot met water, laat het water koken en leg er langs beide kanten een stokje op.
  • Zet hierop het stoommandje met de dumplings en stoom ze gedurende een paar minuutjes.
  • Serveer met sojasaus, chilisaus, zoetzure saus, … whatever you like!

Met dank aan Geregeld Goesting voor dit heerlijke tapasgerecht.