Recept: Dumplings met kalfsvlees, peterselie, basilicum, bieslook en ketjap manis
Dumplings… such delicious things. Serveer met sojasaus, chilisaus, zoetzure saus, … whatever you like!
Recept voor 20 dumplings
INGREDIENTEN:
- 200 gram kalfslapjes
- 20 dumplingvellen
- peterselie
- bieslook
- basilicum
- ketjap manis
- peper
AAN DE SLAG:
- Snij de kalfslapjes in stukjes en doe ze in de hakmolen samen met de peterselie, de bieslook, de basilicum, een flinke scheut ketjap manis en wat peper.
- Maal dit fijn tot een smeuïge massa. Dit is je vulling. Kies zelf hoeveel kruiden naargelang je smaak, gewoon aanvoelen wat jij lekker vindt.
- Wrijf het randje van de dumplingvellen in met een beetje water.
- Leg in het midden één theelepel vulling en vouw toe. Druk de zijkanten goed aan. Herhaal dit proces voor de overige.
- Verhit een kookpot met water, laat het water koken en leg er langs beide kanten een stokje op.
- Zet hierop het stoommandje met de dumplings en stoom ze gedurende een paar minuutjes.
- Serveer met sojasaus, chilisaus, zoetzure saus, … whatever you like!
Met dank aan Geregeld Goesting voor dit heerlijke tapasgerecht.