• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 à 5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Recept: Friszure lentetaart met citroen en kiwi

Hou je van zoet, maar toch met een frisse toets?  Dan is deze taart gemaakt voor jou.  Een heerlijke taart om op de woensdagmiddag eens te proberen.

Recept voor 8 personen

INGREDIËNTEN:

Voor het korstdeeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 2 el griessuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 bio citroen


Voor de vulling:

  • 3 eieren
  • 120 g griessuiker
  • 12 cl citroensap
  • 1 bio citroen
  • 25 g zachte boter
  • 3 rijpe kiwi’s



AAN DE SLAG:

Voor de taartbodem:

  • Doe de bloem, de boter in blokjes, de suiker en het zout in de kom van een staande mixer uitgerust met een kneedhaak. Zet het toestel aan om een zanderig deeg te bekomen.
  • Rasp de zeste van de citroen en voeg deze toe. Pers het sap van de citroen en voeg 3 à 4 el van het citroensap toe.
  • Zet het toestel terug aan tot je een bol homogeen deeg bekomt.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minstens 2 uur in de koelkast.

Voor de vulling:

  • Klop de eieren, samen met de suiker, het citroensap en de geraspte zeste van de bio citroen samen in een kookpot.
  • Voeg de boter in blokjes toe en warm op een zacht vuurtje op, terwijl je constant roert. De mengeling zal dikker worden en een crème vormen.
  • Haal de citroencrème van het vuur en passeer ze door een zeef.
  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en bekleed er een vorm mee van 24 cm diameter. Snijd de randen netjes bij. Prik de bodem in en bekleed hem met bakpapier en bakbonen. Bak de bonen blind gedurende 15 min. Haal de bakbonen weg en bak nog 5 min verder.
  • Giet de citroencrème op het deeg. Tik eens stevig tegen de rand zodat de vulling zich egaal verspreidt. Zet terug in de oven gedurende 10 à 15 min.
  • Laat de lentetaart volledig afkoelen voor je ze in de koelkast zet.
  • Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes van 5 mm. Steek de helft van de rondjes uit met een uitsteekvorm in de vorm van bloemen.
  • Schik de kiwi’s op het laatste moment op de taart en serveer ze meteen.

Met dank aan Hap & Tap voor dit bakrecept.