• Gratis verzending vanaf €30
  • Snelle levering
  • Vier winkels
0 producten € 0,00
Recept: Gevulde koolbladeren met gehakt en kruidenkaas

Groene of witte kool gevuld met een heerlijke vulling van gehakt en pittige kruidenkaas.  Ideaal om op te warmen bij de laatste maartse buien!

Ingrediënten:

1 groene of witte kool
600g kalfsgehakt (magerder, uiteraard ook mogelijk met elk ander gehakt)
1 ui fijngesnipperd
teentje look fijngesnipperd
potje kruidenkaas
400ml room
parmezaan om af te werken (optioneel)

Hoe het te maken:

1: Voorzie 2 mooie bladeren van de kool per persoon om te vullen.  
2: Blancheer de bladeren in kokend, gezouten water gedurende 2 à 3 minuten.  Leg ze direct daarna in een ijsbad.  Zo behoud je de groene kleur.
3: Bak een ui aan in olijfolie.  Bak daarna het gehakt mooi bruin en doe er de rest van de kool gesnipperd bij.  Laat stoven tot de kool zacht is.
4: Meng de room met de kruidenkaas en klop op een zacht vuurtje los tot een homogene, warme saus Kruid af met peper en zout.  Doe de helft van de mengeling bij het gehakt.
5: Vul de koolbladeren met 2 à 3 eetlepels van het gehaktmengsel.
6: Plooi de buitenste bladeren over elkaar en rol daarna het koolpakketje op.  Schik in een ovenschotel.
7: Serveer met de rest van de roomsaus en eventueel overstrooien met Parmezaanse kaas.

#cookserveDeel je foto’s en verhalen met ons via de hashtag #cookserve