• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 à 5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Recept: Kalfsburger met zoetzure rode kool en een mosterddressing

Een heerlijke burger New Style.  Een verrassend, maar heerlijk fris slaatje van rode kool om erbij te serveren!  Om duimen vingers van af te likken.

Recept voor 2 personen

INGREDIËNTEN:

  • 2 broodjes (ik nam volkoren pistolets met chiazaad)
  • 400 g puur kalfsgehakt
  • 1/2 rode kool + 150 ml ciderazijn en 75 g suiker
  • handvol rucola
  • pitjes van 1/2 granaatappel
  • zakje geraspte emmentaler
  • dressing: 2 el mosterd, 6 el olijfolie, 1 el kappers, peper, zout, tijm
  • salade: gemengde sla, handvol kerstomaten, 1/2 komkommer, restje granaatappel, restje rode kool, zonnebloempitjes, peper, zout



AAN DE SLAG:

  • Snijd de rode kool in fijne reepjes. Haal eventueel door de mandoline, dan kan je kiezen hoe fijn je het snijdt en dit gaat ook sneller. Doe de azijn en suiker in een mengkom en meng met de garde tot de suiker opgelost is. Voeg er de reepjes rode kool aan toe, meng goed en laat 30 minuten staan.
  • Vorm met je handen twee burgers van het gehakt. Kruid het gehakt bij indien het ongekruid is en zet de burgers apart.
  • Meng voor de dressing alle ingrediënten behalve de kappertjes. Deze meng je er als laatste onder. Als je de dressing te straf vindt en hem graag iets milder hebt, kan je altijd een lepel yoghurt ofwel wat honing toevoegen.
  • We kunnen nu aan de salade beginnen. Snijd de kerstomaten in twee en de komkommer in blokjes. Doe deze in een kom, samen met de gemengde sla. Voeg de zonnebloempitjes alvast toe en kruid met een beetje peper en zout. Je kan de granaatappelpitjes er al in doen, maar houd er enkele aan de kant voor de burgers.
  • Verhit vervolgens een flinke klont boter in de pan en korst de burgers aan op hoog vuur. Laat ze nadien verder garen op lager vuur. Wanneer het vlees bijna gaar is, snijd je de broodjes in twee. Leg ze met de binnenkant naar boven op de grillplaat in de oven en leg een royale hoeveelheid emmentaler op de binnenkant van de hoedjes. Zet zo’n 8 minuten in de oven.
  • Na dit hele proces zou je rode kool goed moeten zijn. Lekker zoetzuur nu! Neem er de onderkant van de broodjes bij. Schep daarop een flinke lepel van de mosterddressing. Vervolg je hemelse burger met een hoopje rucola en leg daarop de burger. Op de burger leg je een flink hoopje van de rode kool. Laat deze even uitlekken als je het uit de kom haalt en leg het dan op het vlees. Werk af met wat granaatappelpitjes en eindig met het broodje met kaas. Duw een beetje aan en je burger is klaar.
  • Doe de rest van de rode kool (uitgelekt) nog bij de salade, hussel deze nog eens door elkaar en serveer bij de burger.

Met dank aan As Cooked By Ginger voor dit recept.