
Hou je van verrassend, bruisend en lekker? Dan is de Moscow Mule op basis van vodka en ginger beer vast iets voor jou!
Ingrediënten
- 45 ml kwalitatieve vodka
- 15 ml limoensap of 1/2e limoen in partjes
- 1 flesje gemberbier
- takje verse munt
- ijsblokjes
Bereiding
Vul een koperen beker met ijsblokjes. Giet er de vodka overheen en voeg daarna je limoensap toe. Ging je voor verse limoen: knijp dan je partjes uit boven het glas.
Werk af met de partjes limoen en een takje verse munt.
Serveren
In een koperen mug (omdat koper de koude temperatuur van het drankje overneemt).
Leuk wistjedatje: de oorsprong van de Moscow Mule
The Mule kent zijn oorsprong in Manhattan in de jaren ’40. Sophie Berezinski emigreerde vanuit Rusland naar de Verenigde Staten met maar liefst 2000 koperen mokken. Haar vader bezat een koperfabriek in Rusland. Sophie liep per toeval binnen in de Cock ‘n’ Bull-pub (vergezeld van haar 2000 koperen mokken), uitgebaat door Jack Morgan en John Martin. John had een Wodka-distilleerderij en Jack brouwde zijn eigen gemberbier, beide zonder al te veel succes.
In enkele uren tijd ontwikkelden ze samen een drankje waar de wodka van John, het gemberbier van Jack en de koperen mokken van Sophie volledig tot hun recht kwam. In die periode waren Amerikanen niet wild van wodka. Vooral bier en Wiskey waren heel populair. Tot men in Cock ‘n’ Bull-pub de perfecte combinatie proefde. De Moscow Mule werd binnen no-time razend populair.
Smakelijk!
Bron: https://spoonful-of-happiness.be - https://www.feeling.be/lifestyle