Recept: Rabarber-pruimencrumble
Zacht fruit met een krokant jasje. Deze crumble van rabarber is een superlekker dessertje dat snel klaar is.
Ingrediënten:
Vulling:
300g rabarber
4 rijpe pruimen
citroensap
30g suiker
kaneelpoeder
Crumble:
100g suiker
100g zachte boter
200g bloem
50g havermout
snuifje zout
Hoe het te maken:
1: Vet een overschaal in met boter en verwarm de oven voor op 180°C.
2: Snij de rabarber en pruimen in blokjes van 2 cm.
3: Meng het fruit met een scheutje citroensap, de pruimen en een snuifje kaneel.
4: Stort het fruit in de ovenschaal.
5: Voor de crumble meng je alle ingrediënten met de hand tot een kruimelige massa.
6: Verdeel de crumble over het fruit.
7: Bak in de oven gedurende 30-45 minuten tot het fruit zacht is en de crumble krokant bruin.