• Gratis verzending vanaf €30
 • Snelle levering
 • Vier winkels
0 producten € 0,00
Spice up your Valentine dinner!

Valentijn, dat is toch één van de dagen waarop ik met extra veel liefde in de kookpotten roer. 

Het gezegde 'De liefde van de man gaat door de maag.' kan je bij ons wel héél letterlijk nemen.  Want er wordt hier bijna elke dag gekookt voor het hele gezin, maar op Valentijnsdag dan maak ik heel uitzonderlijk toch eens een aparte love-menu klaar voor ons tweetjes.  Gelukkig zijn de kinderen even blij met hun homemade pizza die avond, oef!

Heb je zelf ook zin om achter de kookpotten te kruipen vanavond?  Dan geef ik hier alvast een paar onmisbare ingrediënten mee om je dinertje wat extra pit te geven.

 • Chilipeper
  Dat we bij Cook & Serve fan zijn van deze pittige peper, dat had je al gemerkt de afgelopen weken.  En terecht, want tijdens de Valentijnsavond mag het er ook in de keuken alvast wat pikanter aan toe gaan.  Een half Spaans pepertje toevoegen aan je bereiding zorgt alvast voor wat extra vuur in je gerecht.  Tip, verwijder de zaadjes van de peper als je het niet té pikant wil maken.

 • Chocolade
  Een zoetebek als ik kan je elke dag verleiden met een stukje chocolade.  En ik ben niet de eerste.  De Azteken waren namelijk de eersten die chocolade de reputatie van afrodisiacum gaven.  Er bestaat een vermoeden dat de stof fenylethylamine in de chocolade daar voor iets tussenzit, deze wordt namelijk ook door de mens aangemaakt wanneer je verliefd bent.  Puur of in één van de vele heerlijke dessertjes, bring it on!

 • Champagne
  Een glaasje bubbels.  Feestelijk, sprankelend en een tikkeltje alcohol maakt de sfeer alvast iets ontspannender.  Het ideale aperitiefje voor een romantische avond.

 • Oesters
  Wil je je libido nog een extra boost geven deze avond?  Dan moet je zeker zorgen dat er oesters op het menu staan.  Hét afrodisiacum bij uitstek, sinds eeuwen.  En terecht, oesters bevatten namelijk een hoog concentraat zink wat bevordelijk is voor onder andere het libido (de andere voordelen zijn iets minder aantrekkelijk, dus die hou je nog tegoed).  Casanova geloofde heilig in de heilzame werking van oesters; er wordt gezegd dat hij zijn libido op peil hield door elke ochtend vijftig rauwe oesters te verorberen. Iets minder zal waarschijnlijk ook volstaan voor een stomende avond.

 • Aardbeien
  Sappige vruchten in de kleur van de liefde die heerlijk smaakt in combinatie met champagne en chocolade.  Wat wil je nog meer om het Valentijnsmenu af te sluiten!


Ik hoop alvast dat jullie allemaal een liefdevolle, spicy avond tegemoet gaan!

Liefs

Sara

#cookserveDeel je foto’s en verhalen met ons via de hashtag #cookserve