• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 à 5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Aardappelwafels met frisse salade
Aantal personen:2 à 3 personen

Ingrediënten

(Voor de wafels)

400 g aardappelen (zonder schil moeten ze 400 g zijn)
1 ei
80 g (lactosevrije) cheddar, geraspt
2 lente-uitjes
enkele stengels verse peterselie
50 g (glutenvrije) bloem
rozemarijn, oregano, peper, zout

(Voor de salade)

handvol gemengde sla
handje rucola
1/2 komkommer
10 tal radijzen
pitjes van 1/2 granaatappel
handvol amandelen
tuinkers

(Voor de dressing)

1 potje natuuryoghurt
rozemarijn, oregano
1 flinke tl tahin
peper, zout
scheutje olijfolie
1 tl rijstsiroop


Aan de slag...

1. Laten we beginnen met de wafeltjes. Kook de patatjes gaar in gezouten water. Spoel ze, als ze gaar zijn, af onder koud water zodat ze kunnen afkoelen. Doe de aardappelen in een grote mengkom en voeg de cheddar toe. Plet met de pureestamper tot een puree. Voeg het ei toe en meng het eronder. Snijd de lente-ui in schijfjes en versnipper de peterselie. Voeg toe, samen met een snufje oregano en rozemarijn. Kruid stevig met peper en een beetje zout. Voeg als laatste de bloem toe om het geheel wat in te dikken. Meng en zet apart totdat je de wafels kan bakken.

2. Voor de dressing mengen we gewoon alle ingrediënten door elkaar. Kruid met een beetje zout en flink wat peper. Zet apart in de koelkast.

3. Verhit je wafelijzer.

4. Vervolgens beginnen we aan de salade. Dresseer een hoopje gemengde sla en rucola op twee borden. Rooster ondertussen de amandelen, die je grof gehakt hebt, met een snufje zeezout. Verlies deze niet uit het oog, want voor je het weet zijn ze aangebrand. Snijd de radijzen en de komkommer in schijfjes of blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel. Voeg alles toe aan de salade en werk af met de amandelen en tuinkers.

5. Je wafelijzer zou nu ongeveer goed heet moeten zijn. Rol balletjes van je deeg (ik maakte er een dikke golfbal van en kon er zo zes maken), doe de balletjes in je wafelijzer en laat bakken totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn. Dit is ongeveer 7 tal minuten, maar kijk vooral regelmatig, elk wafelijzer is anders.

6. Leg de wafels op een rooster totdat ze allemaal gebakken zijn. Leg er twee op elk bord, werk af met nog wat granaatappelpitjes, noten en tuinkers en sprenkel dan wat dressing over de salade en de wafels. Zet de dressing bij op tafel zodat je nog kan bijnemen.

Dit recept is gemaakt door ascookedbyginger.be.