• Gratis verzending vanaf €30
  • Snelle levering
  • Vier winkels
0 producten € 0,00
Asperge-soep
Aantal personen:4 personen

Ingrediënten

 De schillen van een 15-tal asperges
 6 hele asperges (4 voor de soep en 2 voor de garnituur)
 Verse dragon (of dille, bieslook, peterselie)
 2 plakjes gerookte zalm
 1 ei
 (light)room naar smaak


Aan de slag...

Van asperge-schillen kun je lekkere bouillon trekken. Gooi ze dus nooit weg! Je kunt ze eventueel invriezen ofwel de bouillon al maken en die invriezen.

De asperge-soep:
1. Zet de schillen net onder water, samen met 4 hele asperges (geschild).
2. Voeg wat groentenbouillon toe en breng aan de kook.
3. Laat een 10-tal minuten koken en zet dan het vuur uit.
4. Laat de schillen en asperges afkoelen in het water (dit mag zelfs een nachtje ‘trekken’).
5. Haal de hele asperges uit de bouillon.
6. Giet de schillen af door een zeef en vang de bouillon op.
7. Duw de schillen goed uit, zodat je alle smaak opvangt.
8. Snijd de gegaarde asperges in stukken en mix ze in de bouillon.
9. Breng op smaak met peper, zout en wat (light) room.

De garnituren:
1. Snijd de dragon fijn
2. Snijd de gerookte zalm in reepjes
3. Bak een dunne omelet van het ei, laat afkoelen en snijd in reepjes
4. Snijd de rauwe (maar we geschilde) asperges in fijne plakjes.
5. Bak ze krokant in wat goeie boter.
6. Schik de garnituren in de kommetjes.
7. Schenk er de soep bij.

Voor een wow-effect: zet de kommetjes op tafel en serveer de soep apart in een kannetje!

Met dank aan goodfoodgoodpeoplegoodtimes.com voor dit lekkere recept.

#cookserveDeel je foto’s en verhalen met ons via de hashtag #cookserve