• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Broccoli-gembersoep met gelakte zalm
Aantal personen:2 personen

Ingrediƫnten

Voor de soep:

1 broccoli

2 el gemberpoeder

2-3 cm verse gember

200 ml rijstmelk

750 ml groentebouillon

zeste van 1 citroen + het sap van 1 citroen

peper, zout

bieslook (uit een potje is ok!)

Voor de zalm:

2 zalmfilets

4 el sojasaus, 1 el vissaus, 1 el bruine suiker, 1 el gemberpoeder, sap van 1/2 citroen


Aan de slag...

1. Was de broccoli en snijd de roosjes eraf. De dikke stam deed ik niet mee in de soep. Snijd de verse gember fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot op het vuur en doe er 1 tot 2 eetlepels bieslook in (ik neem altijd gedroogde uit een potje) samen met de gember. Voeg vervolgens de broccoli en het gemberpoeder toe en stoof enkele minuten aan. Hierna voeg je de bouillon en de rijstmelk toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan wat lager zodat de soep rustig kan verder pruttelen. Voeg de citroenzeste toe. Wanneer de roosjes gaar gekookt zijn, zet je er de mixer in en mix je het tot een gladde soep. Voeg nu het sap van de citroen toe, maar snijd eerst twee schijfjes van de citroen af. Die heb je nodig voor de afwerking. Zet de soep aan de kant totdat het etenstijd is.

2. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de lak voor de zalm door alle ingrediënten samen te verhitten op het vuur totdat het indikt en stroperig wordt. Haal van het vuur en smeer er de zalmfilets mee in die je in een ingevette ovenschaal hebt gelegd. Zet de filets in de oven tot ze gaar zijn. Afhankelijk van de dikte van je filet duurt dit ongeveer 15-25 minuten.

3. Neem een mooi soepbord. Leg daar je zalmfilet in en schenk er vervolgens de soep in. Werk af door het schijfje citroen op de zalm te leggen en eventueel nog een plukje groen en een draai aan de pepermolen.

4. Je kan de zalm in duizend en één stukken scheuren en onder je soep mengen of de zalm mooi hapje per hapje opeten met telkens wat soep ‘als saus’ erbij eten. Volledig naar eigen keuze. Wat vast staat, is dat het lekker is. En gezond!

5. Smakelijk!

Met dank aan ascookedbyginger.com voor dit lekker receptje.