• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Ondersteboven cake met pruimen en nectarines
Aantal personen:10 personen

Ingrediƫnten

170 g zachte ongezouten boter
135 g lichtbruine suiker
75 g amandelschilfers
2 nectarines, in partjes
4 pruimen, in partjes
195 g patisseriebloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
200 g griessuiker
Zeste van 1 citroen
2 grote eieren, eiwitten en dooiers apart
1 tl vanille-extract
1/2 tl amandelextract
120 ml karnemelk


Aan de slag...

1. Verwarm de oven voor bij 180° C. Zet een ovenvaste pan van 25 cm diameter op het vuur en smelt er 4 el van de boter in. Gebruik een silicone borstel of een stuk keukenpapier om ervoor te zorgen dat de randen van de pan ook ingeboterd zijn. Strooi de bruine suiker in een egale laag op de boter en strooi er dan de amandelschilfers over.
2. Haal de pan van het vuur en schik de partjes pruimen en nectarines bovenop de amandelen. Je kan ervoor kiezen om dit heel symmetrisch te doen of uit de losse pols, het maakt niet zoveel uit, bij het omkeren zal het fruit toch verstopt zitten onder het amandel-suikerlaagje.
3. Meng in een kleine kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in de kom van een staande mixer (type Kenwood of KitchenAid) de resterende boter met de griessuiker en de citroenzeste die het mengsel bleek en fluffy is. Voeg de dooiers, stuk per stuk toe, tot ze volledig zijn opgenomen. Klop er dan de extracten onder.
4. Voeg de droge ingrediënten in drie keer toe, waarbij je afwisselt met de karnemelk.
5. Klop in een schone kom de eiwitten tot zich stevige pieken vormen. Roer met een rubberen spatel 1/3 van de eiwitten onder het deeg zodat het lichter wordt. Spatel er daarna de resterende eiwitten onder. Zorg ervoor dat het deeg niet teveel inzakt, maar luchtig blijft.
6. Verdeel het deeg over het fruit en schuif dan de pan in de oven gedurende 45 tot 55 min, of tot een prikker er proper uitkomt. Laat de cake gedurende 15 min afkoelen en keer hem dan om op een serveerschaal. Serveer warm of op kamertemperatuur. Geef er eventueel een toef slagroom bij.

Met dank aan hap-en-tap.be voor het recept van dit lekkere dessert.