• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Pompoentaart met zonnebloempitten
Aantal personen:4 personen

Ingrediƫnten

250 gram bloem
100 gram magere Griekse yoghurt
100 gram kokosolie
50 gram amandelpoeder
50 gram zonnebloempitten
2 eieren
1 kleine pompoen
arachideolie
honing
zoetstof
zout
bakpoeder
kaneel


Aan de slag...

1. Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snij één deel in stukken. Schil de stukken en leg ze in een ovenschaal. Giet hierover een scheut arachideolie, een scheut honing en voeg een beetje zout toe. Bak de pompoen in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°.

2. Schil de andere helft van de pompoen en snij deze in fijne lange stukken.

3. Doe de bloem, de Griekse yoghurt, de kokosolie, het amandelpoeder, de zonnebloempitten, de eieren, een scheutje zoetstof, een snufje zout, een snufje bakpoeder en redelijk wat kaneel in een kom. Roer deze ingrediënten goed om.

4. Pureer de ovengebakken pompoen en doe hem bij het geheel. Roer met een lepel alles goed onder elkaar en verdeel het beslag in een ingevette ronde bakvorm.

5. Werk de bovenkant af met de fijne lange stukken pompoen, giet hierover redelijk wat honing en bestrooi het met kaneel. Bak de taart in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°.

Met dank aan geregeldgoesting.com voor dit heerlijke recept.