• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Rabarbertaart
Aantal personen:6 personen

Ingrediƫnten

1 taartbodem (ik kocht het glutenvrije en lactosevrije taartdeeg van Herta)
50 g + extra bloem
300 g rabarber, schoongemaakt
175 g suiker
2 el aardbeienjam
125 g zachte boter
2 eieren
125 g amandelpoeder
½ tl bakpoeder
1 el amandelschaafsel

Extra nodig:
1 taartvorm van ca. 23 cm diameter
Aluminiumfolie
Bakpapier
Bakbonen


Aan de slag...

1. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit. Leg het deeg in de taartvorm. Laat het overtollige deeg over de rand hangen. Prik de bodem meerdere malen in met een vork en zet ca. 30 min in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180° C/hetelucht: 160° C). Leg de rabarber in een kleine ovenschaal, bestrooi met 50 g suiker en bedek met aluminiumfolie. Bak 20-30 min in de oven tot de rabarber zacht is, maar nog geen moes. Laat afkoelen.

3. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 190° C/hetelucht: 170° C). Bekleed het taartdeeg met bakpapier, vul met bakbonen en bak ca. 15 min in de oven. Verwijder het bakpapier met de bakbonen en bak nog ca. 5 min. Neem uit de oven, snijd het overtollig deeg aan de rand af en laat afkoelen.

4. Snijd de rabarber in stukken die in de taartvorm passen. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de jam.

5. Klop de boter met 125 g suiker, de eieren, het amandelpoeder, 50 g bloem en het bakpoeder door elkaar. Verdeel het mengsel in klodders over de taartbodem en spreid het voorzichtig uit tot een egale laag. Verdeel de rabarber eroverheen. Leg de rabarber zo neer dat er een kleine ruimte tussen de verschillende stukken overblijft. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in 25-30 min in de oven goudbruin.

6. Serveer warm of op kamertemperatuur. Lekker met poedersuiker en een flinke dot crème fraîche of slagroom.

Tip: Liever zelf taartdeeg maken? Voor 500 g deeg kneed je 250 g bloem, 175 g harde boter in stukjes en 75 g suiker door elkaar. Verpak in vershoudfolie, laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast en rol uit.

Met dank aan hap-en-tap.be voor het lekkere recept van de kleurige lentetaart.