• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Romige gele paprikasoep met walnoten, tijm & geitenkaas

Ingrediƫnten

3 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 gele paprika’s
2 blaadjes gedroogde laurier
2 takjes verse tijm + extra voor garnering
Een handje gepelde walnoten + extra voor garnering
750 ml kippenbouillon
1 tl zout
80 g zachte geitenkaas (type Chavroux)
Fruitige olijfolie voor de afwerking (ik gebruikte mijn blikje medium fruitige olijfolie van Muraglia)
Peper naar smaak


Aan de slag...

1. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes en snipper de ui fijn. Zet een soeppan op het vuur en verhit hierin 3 el olijfolie. Zet het vuur laag en voeg de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook op laag vuur gedurende ca. 5 min en schep ze geregeld om.

2. Maak ondertussen de paprika’s schoon: snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten en zaden. Versnijd de paprika’s in blokjes van 1 bij 1 cm. Het hoeft niet exact te zijn, want later wordt de soep toch gepureerd. Maar zorg wel dat je blokjes ongeveer even groot zijn. Voeg de paprika’s toe en schep ze door het uimengsel. Steek er 2 blaadjes laurier bij en haal de blaadjes van de tijm takjes en voeg ze toe. Laat het mengsel op laag vuur gedurende ca. 7 min gaar worden. Schep ook dit mengsel geregeld om.

3. Schep de walnoten er door en giet de bouillon over de paprika’s zodat alles net onderstaat. Breng de bouillon zachtjes aan de kook, draai wederom het vuur laag zodat de bouillon zachtjes blijft koken. Leg de deksel op de pan zodat de smaak in de pan blijft. En laat zo 30 min staan.


4. Haal de pan van het vuur. Verwijder de laurierblaadjes. Voeg de zachte geitenkaas, 2 el fruitige olijfolie en 1 tl zout toe en pureer alles tot een gladde soep.


5. Verwarm de soep eventueel opnieuw. Doe in kommen, verkruimel er nog wat extra walnoten over en werk af met wat blaadjes verse tijm. Druppel tenslotte in elke kom nog een beetje olijfolie.

Met dank aan hap-en-tap.be voor dit herfstreceptje.