• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Rosbiefsalade met tomatensaus
Aantal personen:2 personen

Ingrediƫnten

300-400 g rosbief
2x handvol gemengde sla naar keuze
1/2 komkommer
16 tal kerstomaten
12 tal groene olijven, zonder pit
handje pijnboompitten

Voor de saus:

2 dikke tomaten
scheutje rode wijn
bindmiddel
snufje suiker
peper en zout
oregano, basilicum, tijm


Aan de slag...

1. We beginnen met de saus. Snijd de tomaten in kleine blokjes en stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Blus met een scheut rode wijn (niet te veel, we willen een papperige saus hebben en geen lopende). Eenmaal de wijn is uitgekookt, voeg je de kruiden toe. Proef een beetje om te zien of de kruiding goed zit. Voeg ook een kleine theelepel suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat even pruttelen. Naar het einde toe, neem je er een glas bij waar je 1 tl bindmiddel in doet, doe daar een klein scheutje water bij en kluts los met een vork. Giet dit bij de saus. Laat de saus indikken totdat het een dikkere pap wordt en haal dan van het vuur. Laat volledig afkoelen.

2. Vervolgens bak je de rosbief in een braadpan. Kruid langs beide kanten met peper en zout. Korst hem aan op hoog vuur (gebruik voldoende boter) en zet het vuur dan lager zodat het kan verder garen. Rosbief mag nog mooi roze zijn in het midden. Zet de deksel op de pan, als je het graag wat sneller wilt laten garen. Eenmaal klaar, snijd je de rosbief in fijne lapjes. Laat volledig afkoelen.

3. Als zowel de rosbief als de saus koud zijn, kan je de salade afwerken. Rooster de pijnboompitten kort en zet apart.

4. Verdeel de groentjes over de twee borden. Leg er enkele lapjes rosbief op en daarover schep je een grote lepel van de saus. Werk af met de pijnboompitjes.

TIP: enkele parmezaanschilfers en een blaadje basilicum gaan er zeker ook lekker bij zijn.

Met dank aan ascookedbyginger.com voor dit recept.