Ingrediƫnten
4 kropjes baby-gem lettuce (mini kropsla)
200 g kippengehakt
handvol kerstomaten
komkommer
lente-ui, enkele stengels
peper, zout, paprikapoeder, bieslook, tijm, oregano
Dressing: 125 ml Griekse yoghurt, sap van 1/2 citroen, flinke scheut olijfolie, 1 tl honing, 1/2 a 1 tl tijm, peper, zout
Aan de slag...
1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Voeg er het gehakt aan toe en kruid met peper, zout, paprikapoeder, bieslook (vers of gevriesdroogd), tijm en oregano. Ik ben zeker niet te zuinig met kruiden. Aangezien het gehakt de meeste smaak gaat geven aan je gerechtje. Zorg ervoor dat er geen grote stukken in je gehakt zitten. Bak tot het helemaal gaar is.
2. Ondertussen snijd je de lente-ui in dunne schijfjes, de komkommer in kleine blokjes en de kerstomaten ook in dunne schijfjes.
3. Trek de blaadjes van de baby gem lettuce en zorg ervoor dat je ze nog even spoelt onder koud water. Dep nadien wat droog.
4. Als laatste dienen we enkel nog de dressing te maken en dan kunnen we beginnen dresseren. Meng voor de dressing alle ingrediënten bij elkaar.
5. Neem het gehakt erbij en vul de blaadjes sla ermee op. Verdeel de komkommer, kerstomaten en lente-ui erover en kruid eventueel nog af met extra peper. Sprenkel de dressing erover en je bent helemaal klaar.
6. Smakelijk!
Met dank aan ascookedbyginger.com voor dit origineel recept.