• Gratis verzending vanaf €30
  • Snelle levering
  • Vier winkels
0 producten € 0,00
Spinazie, brie & Ganda ham taart met pecannotenkorst
Aantal personen:4 à 6 personen

Ingrediënten

Voor de bodem:
295 g bloem
50 g pecannoten, geroosterd en fijngehakt
2 tl suiker
113 g koude, gezouten boter, in blokjes gesneden
1 eidooier
1 tl Dijon mosterd

Voor de vulling:
6 plakjes Ganda ham
1 el olijfolie
3 sjalotjes, fijngehakt
1 handvol spinazie, gewassen en drooggedept
3 eidooiers, zachtjes losgeklopt
240 ml volle melk
1/4 tl roze Himalaya zout
1 snufje versgemalen zwarte peper
1 snufje versgemalen muskaatnoot
1 snufje chilivlokken
115 g brie, in kleine stukjes gebroken
Wat kerstomaatjes
Enkele takjes verse tijm


Aan de slag...

Voor de bodem:

1. Doe de bloem, pecannoten, suiker en boter in een food processor en mix met de pulse knop tot de boter de grootte heeft van erwtjes. 2. Voeg de eidooier en mosterd toe en mix tot alles is opgenomen. Stort het deeg op een licht bebloemd aanrecht en rol het tot een bal.
3. Duw het plat tot een schijf, verpak die in plasticfolie en bewaar gedurende 1 uur in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor bij 180°C.
5. Rol het gekoelde deeg uit tussen twee vellen plasticfolie en leg het in je favoriete vorm. Als het deeg scheurt, plak het dan voorzichtig terug aan elkaar met je vingertoppen.
6. Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul met bakbonen en bak het deeg blind gedurende 15-20 min of tot het gaar is. Verwijder de bakbonen en het bakpapier.

Voor de vulling:

1. Verwarm de oven voor bij 180°C.
2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en stoof de sjalotjes aan tot ze gekaramelliseerd zijn (zo’n 3-4 min), voeg de spinazie toe en laat op het vuur staan tot de spinazie slinkt. Neem de pan van het vuur en zet apart om af te koelen. Bak in dezelfde pan de Ganda ham snel tot hij licht krokant is. Niet te lang, hij zal later nog verder bakken in de oven. Haal de pan van het vuur.
3. Weeg de melk af en klop die samen met de eieren, het zout, de peper, de muskaatnoot en de chilivlokken tot alles goed gemengd is.
4. Verdeel de sjalot en spinazie over de bodem en giet er voorzichtig het eiermengsel over uit.
5. Schik er de sneetjes Ganda ham, de stukjes brie en de kerstomaatjes op.
6. Bak gedurende 30-35 min of tot de taart goudbruin is en het eiermengsel gaar. Werk af met verse tijm en geniet ervan.

Met dank aan hap-en-tap.be voor dit recept.

#cookserveDeel je foto’s en verhalen met ons via de hashtag #cookserve