• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Zoetzure kip met rijstnoedels
Aantal personen:2 personen

Ingrediƫnten

Voor de saus:

65 g suiker
100 ml witte wijnazijn
4 el sojasaus
3 el ketchup
1 el maïzena + 2 el water
paprikapoeder, peper

Voor de rest:

150 g rijstnoedels
2 kipfilets + 2 el maïzena
1,5 rode paprika
2 stengels lente-ui
enkele stengels bieslook
currypoeder, paprikapoeder, gemberpoeder
peper, olijfolie


Aan de slag...

1. Doe voor de saus alles behalve de maïzena en het water in een sauspan en breng aan de kook. Wanneer het geheel kookt, meng je de maïzena met het water en voeg je het toe aan de saus. Meng het eronder en zet het vuur lager.

2. Snijd de kip in stukken en doe ze in een mengkom. Voeg de maïzena toe en meng. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak de kip aan en kruid met curry-, paprika-, en gemberpoeder en met peper. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de pot, samen met de versnipperde bieslook en de lente-ui die je in schijfjes hebt gesneden. Bak het geheel op middelhoog vuur totdat alles gaar is en voeg dan de saus toe. Laat op laag vuur staan en zet de deksel erop.

3. Kook de rijstnoedels gaar zoals aangewezen op de verpakking.

4. Neem twee mooie bowls, doe er de rijstnoedels in en vervolgens een royale hoeveelheid van de zoetzure kip. Werk eventueel af met wat verse peterselie.

5. Laat het smaken!

Met dank aan ascookedbyginger.com voor dit lekkele gelechtje.