• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Geroosterde pompoen met glazuur van mosterd en bruine suiker
Aantal personen:4 personen

Ingrediƫnten

1 kleine pompoen
1 flinke el mosterd
2 el donkerbruine suiker
handvol amandelen
rozemarijn
zout


Aan de slag...

1. Schil de pompoen. Ik deed daar alvast 45 minuten over, maar blijkbaar kan je hem gewoon een paar minuten in de microgolf steken en kan je hem dan gemakkelijk schillen. Het proberen waard, tenzij je nood hebt aan een fikse work-out.

2. Snijd de pompoen in halve ringen door hem te halveren, uit te hollen en dan in halve ringen te snijden. Meng ondertussen de mosterd en de bruine suiker. Smeer de pompoen er zeer royaal mee in. Had je een uit de kluiten gewassen pompoen, verdubbel het recept dan, want de pompoen mag echt dik ingesmeerd worden met de mengeling. Leg het geheel op een bakplaat en zet het 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Verkruimel ondertussen de amandelen. Wanneer de pompoen 20 min instaat, strooi je er de amandelen over. Vijf minuten later, strooi je er wat rozemarijn over.

3. Haal uit de oven. Prik er even in om te zien of de pompoen gaar is en leg de halve ringetjes vervolgens op een mooie schotel of doe ze in een leuke kom.

4. Smakelijk!

Met dank aan ascookedbyginger.com voor dit lekkere bijgerechtje voor je kerstdiner met wild.