• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Miso-soep
Aantal personen:2 personen

Ingrediƫnten

100 g sobanoedels (of woknoedels)
100 g sojascheuten
1 bakje champignons, schoongemaakt en in schijfjes
½ bussel lente-ui, in fijne ringen gesneden (het wit en het groen apart houden)
1 dikke teen look, geperst
(optioneel) 1 dikke duim gember, geraspt
1 grote soeplepel miso-pasta
1 bouillonblokje van groenten
sojasaus (naar smaak)
sesamolie (naar smaak)
limoensap (naar smaak)


Aan de slag...

1. Kook de noedels volgens de verpakking (ik vind het handig om ze in 2 te breken).
2. Giet af, spoel met koud water en roer er wat sesamolie door (tegen het kleven).
3. Verhit een scheut (kokos)olie in een pan.
4. Voeg de champignons en het wit van de lente-uit toe en laat even aanbakken.
5. Voeg de geperste look toe (en de geraspte gember)
6. Voeg 2 liter (kokend) water toe en het bouillonblokje.
7. Laat 5 minuten pruttelen.
8. Zet het vuur uit en voeg de sojascheuten toe.
9. Los de miso-pasta op in een soeplepel van het kookvocht (in een apart kommetje).
10. Voeg de miso toe aan de soep en roer even.
11. Breng de soep naar wens op smaak met sojasaus, sesamolie en limoensap. (Richtlijn nodig? 2 el sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 1 el limoensap)
12. Schik de noedels in een bord, overgiet met de soep en werk af met wat groen van lente-uit.

Met dank aan goodfoodgoodpeoplegoodtimes.com voor dit lekkere soepgerechtje.