• Gratis verzending vanaf €75
  • Levering binnen 3 Ć  5 werkdagen
  • Drie winkels
0 producten € 0,00
Quiche met korst van havermout en zonnebloempitten
Aantal personen:4 personen

Ingrediƫnten

(Voor de korst:)

180 g havermout
70 g zonnebloempitten
1-2 el maanzaad
1 flinke el olijfolie
100 ml water
1-2 tl rozemarijn
peper, zout

(Voor de vulling:)

1 rode paprika
1/2 oranje paprika (of andere naar keuze)
grote handvol verse spinazie
200 g spekblokjes
4 eieren
200 ml room (ik nam de lactosevrije van Dilea)
handvol verse kruiden (oregano, basilicum, tijm)
peper, zout


Aan de slag...

1. Pulseer de zonnebloempitten een aantal keer in de blender. Ze moeten niet tot fijn stof gemalen worden, maar gewoon tot grove korrels.

2. Doe dit in een mengkom en voeg de havermout, het maanzaad, de olie, het water, de rozemarijn en peper en zout toe (dus alle ingrediënten). Meng tot een stevig deeg.

3. Neem er ondertussen een taartvorm bij, vet deze een klein beetje in en druk het deeg uit over de bodem. Zorg ervoor dat je ook randjes maakt met het deeg (ik nam een vorm van ongeveer 20 cm diameter).

4. Nu kunnen we aan de vulling beginnen. Bak de spekjes kort aan en voeg na een paar minuten de spinazie toe. Laat deze slinken. Snijd de paprika’s in reepjes. Verdeel alles over de bodem.

5. Meng ondertussen de eieren met de room in een mengkom. Kluts goed los en kruid met peper en zout. Versnipper de verse kruiden en voeg deze toe aan het mengsel. Meng goed en giet uit over de groentjes en het spek.

6. Zet het geheel 50-55 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Genieten maar!

Dit recept werd gemaakt door ascookedbyginger.com.